Laddar Evenemang

← Tillbaka till Evenemang

Stamford Bridge

+ Google Map
Stamford Bridge
London, United Kingdom

Stamford Bridge är en av Englands äldsta arenor och har idag en kapacitet på 41 837 åskådare. Arenan invigdes 1877 men först 1905 användes den för första gången för en fotbollsmatch. Arenan hade tidigare varit en friidrottanläggning, men efter en stor ombyggnad vid sekelskiftet erbjöds Fulham FC att flytta sin verksamhet dit. Fulham tackade däremot nej och istället grundades klubben Chelsea FC och flyttade in på arenan.

När Stamford Bridge renoverades anlades även på området två hotell, lägenheter, restauranger, barer, Chelsea Megastore och attraktionen Chelsea World of Sport. Chelseas museum, Centenary Museum, är Londons största fotbollsmuseum och ligger bakom Matthew Harding Stand på arenan. Här kan du kolla allt från gamla matchtröjor till att testa din skotteknik i Adidas Shooting Gallery. Tidigare nämnd Chelsea Megastore utgör två våningar och ligger på sydvästra sidan av arenan. Förutom denna butik finns det även två mindre affärer, en vid Stamford Gate Entrance samt en inne i museet. På matchdagen förekommer även mobila butiker runt om arenan.

Hitta till Stamford Bridge

Stamford Bridge är den mest centrala fotbollsarenan i London och man tar sig enkelt hit via tunnelbana eller buss. Det är inte rekommenderat att köra bil till arenan på matchdagen på grund av parkeringsförbud på många gator runtom Stamford Bridge.

Top

Logga in


Skapa ett konto
Glömt lösenord?
Registrering är avstängt.

Vill du logga in?

Glömt lösenord?


0

Varukorg