Laddar Evenemang

← Tillbaka till Evenemang

Stadio Giuseppe Meazz

+ Google Map
Piazzale Angelo Moratti, 20151
Milano, Italy

Stadio Giuseppe Meazza eller San Siro som den även är känd som är hemmaplan för båda AC Milan och FC Inter i Italienska Serie A. Arenan hette från 1926 fram till 1980 San Siro men efter att den forne Inter och Milan-spelaren Giuseppe Meazza avlidit valde man att döpa arenan efter honom. Meazza var en storstjärna i Italien och spelade som nämnt i båda klubbarna. Dock anser AC Milanfansen att Meazza var mer en symbol för Inter än för Milan och vägrar därför benämna arenan vid dennes nya namn utan kallar den fortfarande för San Siro. Arenan tar idag emot 80 000 åskådare och har sedan en ombyggnation 1990 tak över samtliga sektioner. Detta tak gör dock att gräsmattan får lida på grund av det begränsade solljuset. Varje år får man byta gräsmatta 5 gånger till en följd av detta.

Hitta till Stadio Giuseppe Meazza

För den bekväme: Att ta en Taxi till Arenan är det bekvämaste alternativet. En Taxi går på mellan 20 – 25 Euro från stadens centrum. Tänk på att åka en bra stund innan match då trafiken som i så många andra städer är ganska opålitlig. Dock brukar det inte vara några större problem runt San Siro-området.

För den Stämningssökande: För den stämningssökande är det Tunnelbana som gäller. Du tar tunnelbanan M1 mot Rho Fiera. Avstigningshållplatsen heter Lotto Fiera 2. Härifrån är det sedan ungefär 15 minuters promenad till arenan. Det kommer ringla sig en lång procession med trogna supportrar som kommer stämma upp i en och annan hejarramsa. Detta gör att stämningen ökar ju närmare ni kommer arenan.

Top

Logga in


Skapa ett konto
Glömt lösenord?
Registrering är avstängt.

Vill du logga in?

Glömt lösenord?


0

Varukorg