Laddar Evenemang

← Tillbaka till Evenemang

Parc des Princes

Parc de Princes byggdes för att ge Paris en modern arena för viktiga fotbolls- och rugbymatcher.  Den byggdes 1972 och ersatte den gamla Vélodrome som varit huvudplatsen för de stora matcherna sedan 1897. Arenans femtio cementpelare som håller upp det ringformade taket har gjort att det vunnit flera arkitektoriska priser för sin avant garde design. Namnet på arenan betyder på svenska ”Prinsarnas park” och syftar tillbaka på tiden då stadsdelen fungerade som kungligheternas nöjesområde med hästkapplöpningsbanor och faciliteter för fotboll, tennis och bancykel.

 

Hitta till arenan
Parc de Princes ligger ovanpå den stora cityringen Périphérique ungefär 4 km sydväst om Eiffeltornet. I närheten finner vi bland annat Stade Roland Garros och Bois de Boulogne. Om du skall ta dig till arenan med Metro är det stationen Porte de Saint-Cloud på linje 9 du skall bege dig mot. Denna station ligger 5 minuters gångväg från Parc des Princes. Linje 9 går rätt igenom stadskärnan, längs Seines norra strand.

Om du befinner dig på Seines södra strand kan du istället ta linje 10 till Porte d’Auteuil. Härifrån är det en något längre promenad än från Porte de Saint-Cloud.

Du kan även ta dig till Porte de Saint-Cloud med buss 22,62 och 75 och till Porte d’Auteuil med buss 32 och 52. Alla busslinjer passerar genom centrala Paris.

Top

Logga in


Skapa ett konto
Glömt lösenord?
Registrering är avstängt.

Vill du logga in?

Glömt lösenord?


0

Varukorg