Laddar Evenemang

← Tillbaka till Evenemang

Estadio Vicente Calderon

+ Google Map
Paseo de la Virgen del Puerto
Madrid, Madrid 28005 Spain

I hjärtat av Madrid, på Manzanaresflodens strandbank hittar vi Atletico Madrids hemmaborg Estadio Vicente Calderón.  Arenan har en kapacitet på 54 900 platser och stolarna är färgade röda och vita efter klubbens ränder på matchtröjan. Arenan öppnade 1966 och består av en fristående huvudläktare samt en långsida hoplänkade med kortsidorna. På arenan är det endast på huvudläktaren som du sitter under tak. Arenan var den första i spanien som blev klassad som en 5 stjärnig ”Elite Stadium” av UEFA år 2003.

Hitta till Estadio Vicente Calderon

Estadio Vicente Calderon ligger ungefär 30 minuters promenad från plaza Mayor och en kortare promenad från Madrids Palacio Real (Kungliga slottet). Härifrån är bara en promenad nästan rakt söderut.

Närmsta metrostation till arenan är Pirámides, som ligger en 10-minuters promenad bort. Du når Pirámes stationen genom att hoppa på linje 5 vilken går rätt genom centrala Madrid (stationer på denna linje är bland annat Ópera, Callao och Gran Via). Du kan även välja att hoppa av vid stationen Marques de Vadillo som också ligger på linje 5. Denna station ligger på andra sidan floden från arenan och det tar ungefär 15-minuter att gå härifrån till arenaområdet. Det sistnämnda av stationerna brukar vara mindre folk på under en matchdag.

Du kan även ta buss 17, 18, 23, 34, 36, 50, 62, 116, 118 eller 119 som alla passerar arenaområdet.

Arenaöversikt Estadio Vicente Calderón

 

Top

Logga in


Skapa ett konto
Glömt lösenord?
Registrering är avstängt.

Vill du logga in?

Glömt lösenord?


0

Din varukorg