Laddar Evenemang

← Tillbaka till Evenemang

Allianz Stadium

+ Google Map
Corso Gaetano Scirea, 50
Turin, 10151 Italy

Juventus nya arena är en fantastisk arena och ses som en förebild för samtliga italienska klubbar som planerar på att uppföra en ny hemmaborg. Allianz Stadium är byggd efter ”engelsk standard” med läktaren väldigt nära planen. På föregångaren, Delle Alpi, var det 49 meter mellan den första raden sittplatser och planen medan det på Allianz Stadium nu endast är 7,5 meter mellan planen och åskådarna vilket ger en fantastisk inramning. Arenan tar emot 41 000 åskådare och förutom själva läktarsektionen och planen byggde man på området även ett stort shopping-centre med mer än 60 butiker och tillhörande parkeringshus med plats för 2000 bilar. Allianz Stadium är den första arenan i Italien som ägs utav fotbollsklubben själv. Under ditt besök kan du gå den omåttligt populära Stadium Tour som tar dig in i de heligaste delarna av arenan men du måste även besöka J museum där Juventus använder högteknologiska lösningar, istället för ett traditionellt museum-koncept, för att presentera sin 115-åriga historia.

 

Hitta till arenan
Juventus nya arena når man enkelt från centrala Turin med kommunala färdmedel. Från Turins centrum tar du tunnelbanan från Porta Nuova eller Porta Susa mot Fermi och går av på Bernini station. Därifrån går det skytteltrafik till och från arenan på matchdagen. Shuttle 9, går härifrån direkt till arenan, och sista bussen åker tillbaka från arenan 45 minuter efter matchens slut.

Du kan varje dag nå arenan med buss från Juventus stadskärna. Bussarna 62,72 och 75 går till arenaområdet.

När du skall åka till arenan, och om du inte har en flerdagarsbiljett, är det rekommenderat att köpa en ”city ticket”. Denna biljett är giltig för all tunnelbana, buss och spårvagnstrafik från 90 minuter efter det du köpt biljetten.

 

Top

Logga in


Skapa ett konto
Glömt lösenord?
Registrering är avstängt.

Vill du logga in?

Glömt lösenord?


0

Din varukorg