Sorrento | Watch It Live
Laddar Evenemang
  • Det här evenemang har redan varit.

Sorrento

Kampanjerbjudande!


Använda koden: PADELCAMP för 1200 kr i rabatt när du bokar din resa!

Watchitlive har tillsammans med Silva Padel nöjet att presentera en oförglömlig padel resa till Higueron Padel Club i Spanien. Här ingår bla 12 timmars padelträning med proffstränare, 5 stjärnigt boende och fina välkomspaket

Silva padel: Med en passion för träningskläder och ett maniskt öga för detaljer har Silva padel utvecklat funktionella padelkläder med en riktig snygg design - de har utvecklat outfits för henne och honom i alla åldrar som "makes you wanna play"

MvH Watchitlive teamet

februari 20 2020 - februari 15 2021

Silva Padel

Sorrento

Sorrento, som av romarna kallades ”Surrentum”, ligger långt söderut på Sorrentohalvön och därifrån har man en underbar utsikt över Neapelbukten och vulkanen Vesuvius. Den här lilla ”pärlan” till stad nås lättast med buss eller med lokaltåget ”Circumvesuviana” från Neapels järnvägsstation. Sommartid går det också en jet båt sträckan Neapel – Sorrento, restid cirka 40 min. Det är cirka 55 km mellan Neapels flygplats och Sorrentohalvön och man får räkna med en busstransfer på cirka en 1 timme och 30 min.

Sorrento stad är en perfekt utgångspunkt för flera utflyktsmål i området och under sommaren lägger många internationella lyxkryssare ankare i bukten, för att göra strandhugg under en dag.

Givna utflyktsmål är förstås Pompejis utgrävningar, staden som täcktes med pimpsten och aska efter Vesuvius häftiga utbrott den 24 augusti år 79 e.Kr. Ruinerna av staden återupptäcktes under 1500-talet och sedan dess har man fortsatt att gräva ut området mer eller mindre systematiskt. Det är en av antikens bäst bevarade och mest besökta arkeologiska utgrävningsområde.

Det är lätt att göra dagsturer till ön Capri. Det tar bara 20 minuter med jetbåten över till denna mycket mytomspunna och kända ö! En av många kända personligheter som vistats på ön är t ex kejsare Tiberius, som lät bygga hela 12 romerska villor runtom hela ön eller kanske för oss svenskar, den mycket kända svenska läkaren Axel Munthe med sin Villa San Michele. 

En resa längs Amalfikusten, med stopp i Positano och Amalfi är också värt att lägga ned tid på. Vägen längs Amalfikusten (cirka 25 km), går på smala och slingrande vägar som stupar ner mot havet. Längs Amalfikusten kan man göra små stopp och njuta av utsikten, kanske köpa lite citroner eller pepparfrukter som säljs längs med hela kuststräckan!

Sorrento stad har många och smala gränder och det finns gott om ”trattorior” restauranger och gammaldags speceriaffärer. Det finns också en hel del rätt eleganta och exklusiva affärer.

Hilton Sorrento Palace 4*superior www.hiltonsorrentopalacehotel.com

Elegant modernt hotell med totalt 400 rum med all komfort.

Reception, hiss, restaurang inne och ute när vädret tillåter, inom- och utomhusbar, pianobar, frukostmatsal med full American frukostbuffet, privat parkering, stor trädgård med apelsin- och citronträd. Fint poolområde utomhus och även inomhuspool och gym, tennisbana samt solterrass.                        

Hotellet ligger lite ovanför Sorrentos centrum och har därför en fantastisk panoramautsikt över staden, havet och hela Neapelbukten med öarna Capri och Ischia. Endast ca 10 minuters promenad till Sorrentos historiska centrum med butiker, restauranger och barer.

 

Hotel Plaza Sorrento 4* http://www.plazasorrento.com

Hotellet har ett utmärkt läge 50 m från Piazza Tasso med sitt sprudlande liv. Rummen har modern design och vackra färger, några med balkong, några med fönster. Alla rum har badrum, mini-bar, kassaskåp med plats för bärbar dator, platt-TV och ljudisolerade. Gratis Wi-Fi i hela hotellet och 100% rökfritt. Plaza Café och sky-bar, solterrass med utsikt över Neapel-bukten och swimming pool. Frukostmatsal och konferensrum för upp till 120 personer.

 

Dag 1

Resdag.

Dag 2

Transfer från Sorrento till den lilla orten Agerola – en knapp timme med buss. Amalfikusten anses vara den mest spektakulära kuststräckan i Europa, och här ligger berömda städer som Positano, Amalfi och örnnästet Ravello.   

Det finns otaliga vandringsleder, den mest kända och den som anses vara en av världens vackraste vandringsleder kallas Sentiero degli Dei –  Gudarnas stig.

Den utgår från Agerola och ankommer till Nocelle nära Positano.

Total längd 7,8 km och tar ca 3 timmar att gå. Därifrån kan man ha transfer ner till Positano, ca 30 minuter med minibuss. Vill man gå hela vägen tar det minst 4 timmar.

Här vandrar man på de branta sluttningarna som karakteriserar området och

utsikten är fantastisk. Även om det finns en del hus längs med stigen har man känslan av att vara mitt i orörd natur.

  

Vi ber att hotellet ornar med pick-nick påsar som vi tar med och äter på lämpligt ställe.

  Alternativt lunch på en trattoria i berget. 

  Vi tar flygbåt tillbaka till Sorrento och buss till hotellet.

  Fri eftermiddag i Sorrento

Middag på stan – tex Ristorante Taverna Allegra

www.tavernaallegra.com  Via della Pietà 30, Sorrento

Taverna Allegra ligger i hjärtat av Sorrento, vid det centrala torget  Piazza Tasso, i en byggnad från 1500 talet. Detta var ursprungligen ett stall som tillhörde familjen Aragonese och på den tiden var Via Pietà den viktigaste gatan i staden då den ledde till katedralen och här låg många Tavernor och ställen där man kunde ta rast med sina hästar. När man kommer in i restaurangen är det som att resa tillbaka i tiden, takvalven i den lokala tuffstenen vittnar om ställets hundraåriga historiga och man möts av doften av traditionell Sorrentinsk kokkonst.

Dag 3

Vi åker idag över och gör en heldag på Capri. Vi kommer att ”göra ön” mestadels till fots.

Vi åker med minibussar ner till hamnen i Sorrento, varifrån vi tar båten över – ca 20-25 minuter.

Väl framme på Capri åker vi direkt upp till Anacapri (minibussar) där vi börjar med att besöka Villa San Michele, en svensk utpost på Capri. Därefter tar vi linbanan upp till Monte Solaro varifrån man ser ”hela världen”. Vi vandrar sedan ner mot vår lunchrestaurang.

Efter detta tar vi minibussar ner till Capri. Rundvandring för dem som så önskar och promenad runt Pizzolungo – en fantastisk promenad där man bl a passerar en antik grotta, Villa Malaparte och många vackra vyer.

Vi åker tillbaka ”hem” till Sorrento, minibussar till hotellet.

Middag på stan –  t ex Ristorante Caruso http://www.ristorantemuseocaruso.com

Restaurang Caruso är en av Sorrentos mest berömda restauranger. Inredningen, möblernas elegans och ägaren Paolo Espositos vänlighet kompletterar det raffinerade köket, baserat på napoletanska traditioner. 

                

Dag 4

Avresa 10.00

Ankomst Pompei och start på rundturen ca 11.00

POMPEI – ett av världens mest spännande utgrävningsområden. Detta är staden som år 79 e.kr. blev begravd av ett vulkanutbrott från vulkanen Vesuvius, som återupptäcktes på 1700-talet, då man påbörjade utgrävningarna.

 

Tack vare ”konserveringen” som vulkanutbrottet orsakade är Pompei otroligt välbevarat, och därför oerhört spännande att besöka. Man behöver inte mycket fantasi för att kunna föreställa sig vardagslivet i den lilla staden för nästan 2000 år sedan. Bostadshus, torg, offentliga byggnader och tempel, badanläggningar där badkar och vattenledningar är intakta, teatern och rikemansvillorna med fantastiska väggmålningar, ger en klar insikt i vardagslivet för 2000 år sedan i ett mycket väl utvecklat samhälle.

Ca 2,5 timmes rundtur med svensktalande lokalguide och whispers.

Gemensam lunch 13.00/13.30

tex på Ristorante Tiberius http://www.tiberiusonline.com/

Enkel men trevlig restaurang med god standard trots den turistiska positionen alldeles intill utgrävningsområdet i Pompei. Stora utrymmen både inomhus och utomhus.

   

Hemresa.

Pris efter förfrågan.

Boende

Detaljer

Börjar:
februari 20, 2020
Slutar:
februari 15
Evenemang Kategori:

Ring oss!

Top

Logga in


Skapa ett konto
Glömt lösenord?
Registrering är avstängt.

Vill du logga in?

Glömt lösenord?


0

Din varukorg