Champagne området | Watch It Live
Laddar Evenemang
  • Det här evenemang har redan varit.

Champagne området

Kampanjerbjudande!


Använda koden: PADELCAMP för 1200 kr i rabatt när du bokar din resa!

Watchitlive har tillsammans med Silva Padel nöjet att presentera en oförglömlig padel resa till Higueron Padel Club i Spanien. Här ingår bla 12 timmars padelträning med proffstränare, 5 stjärnigt boende och fina välkomspaket

Silva padel: Med en passion för träningskläder och ett maniskt öga för detaljer har Silva padel utvecklat funktionella padelkläder med en riktig snygg design - de har utvecklat outfits för henne och honom i alla åldrar som "makes you wanna play"

MvH Watchitlive teamet

februari 20 2020 - februari 15 2021

Silva Padel

Champagne området

 

Reims är champagneindustrins huvudstad, flera av de stora champagnehusen har sina vinkällare här och ett besök i någon av dessa labyrintliknande källare är något man inte bör missa under sin tur till denna vackra region.

Trots att man i Champagne bara odlar 2% av den totala vinproduktionen i Frankrike är nog detta den mest prestigefyllda vinregionen i landet.

V Best Western Hotel de Champagne ***

30, Rue Eugene Mercier

51200 Épernay

Hotel de Champagne ligger i Epernays centrum, i hjärtat av regionen Champagne. Detta hotell är helt rökfritt och har luftkonditionerade rum, en bastu och ett litet gym.

Alla rum är utrustade med en TV, en minibar och en te- och kaffekokare. Rummen har också eget badrum med badkar eller dusch och hårtork.

Hotellet serverar en frukostbuffé dagligen och det finns många restauranger i området. Du kan också njuta av ett glas champagne i hotellets lounge.

Dag 1

Flyg till Paris.

Lokal guide möter på flygplatsen och visar er till er buss som skall ta er till Epernay som ligger mitt i Champagnedistriktet. Transfern tar ca 2 timmar, 156 km.

Check-in och middag på La Banque Brasserie Epernay

Detta är en känd restaurang I Epernay som byter ut menyn varje vecka. Restaurangen är inrymd i en vacker lokal där det tidigare låg en bank. God mat och gott vin!

Dag 2

Denna dag ägnar ni er åt huvudstaden i Champagne – Reims.

Ni åker buss till Reims, transfern tar ca 45 minuter och väl framme börjar vi turen med ett glas champagne i en champagnekällare från 1400-talet. Under tiden som ni ”sippar” på er champagne kommer er guide att förklara hur första delen av dagen ser ut.

Ni kommer att gå runt i stadens historiska och kulinariska hjärta och ni kommer att hitta olika stationer med frågor, gåtor och smått och gott.  Denna tur tar ca 2 timmar.

Lunch serveras på Le Grand Café Reims

Detta är ett livligt brasserie känt för sin fisk och skaldjursmeny men självklart finns här en köttmeny också.

City tur till fots I Reims

Guiden möter upp gruppen på restaurangen och tar med sig dem för en citywalk i denna underbara stad. Reims är Champagnes huvetstad här besöker vi den underbart vackra katedralen som är en av Frankrikes mest berömda, mycket beroende på att det var här de franska kungarna kröntes. När man ser katedralen för första gången brukar det vara den vackra gotiska välbevarade fasaden som man blir mest imponerad av. Väl inne i katedralen slås man av de enorma rosettfönstren som ger ett mycket speciellt ljus.

På kvällen är det åter dags att äta och middagen serveras  Brasserie Flo Excelsior Reims

Efter middagen hämtar bussen er och ni åker ”hem” till Epernay igen.

Dag 3

Cykla I Champagne med L’ Echappée Bulles

Naturligtvis skall man cykla runt I Champagneområdet. Ni kommer att cykla på små vägar och korsa

Vingårdarna. Er guide kommer att berätta om såväl champagneproduktion som om områdets historia. Cykelturen tar ca 2 timmar. Ni blir uppdelade i mindre grupper.

Dags att äta igen!

Lunchkryssning på floden la Marne ombord BATEAU CHAMPAGNE VALLEE

Bussen kör er till Cumières som ligger 2 km från  Epernay, där en flodbåt inväntar oss för en lunchkryssning på Marne. Champagne är faktiskt välkänt även för sina vackra otaliga kanaler och inte bara för sin champagne! Ombord serveras en läcker 3-rätters lunch med vin samtidigt som ni får upptäcka denna region på ett annorlunda och rofyllt vis.

Efter att ha ätit och druckit gott i ett par timmar väntar bussen vid kryssningens slut och färden fortsätter genom vinodlingarna till ett champagne hus för ett nytt besök.

Nu skall ni  besöka Champagne Mercier / MHCS

Besöket inleds med en kort videopresentation av champagnehuset Mercier. Därefter tar ni en panoramahiss nertill källarvalven där ni får åka genom de 18 km långa källargångarna med ett lasertåg. Efter besöket följer avsmakning av champagne och möjlighet till eventuella inköp.

På kvällen intages middagen på  Restaurant La Table Kobus

Trevlig rustik restaurang i hjärtat av Epernay.

Dag 4

Transfer tillbaka till Paris flygplats.

Hemresa.

Denna dag, beroende på hemresetid,  kan ju tillägnas egna äventyr antingen i Eparnay eller varför inte i Paris?

Pris efter förfrågan.

 

 

Detaljer

Börjar:
februari 20, 2020
Slutar:
februari 15
Evenemang Kategori:

Ring oss!

Top

Logga in


Skapa ett konto
Glömt lösenord?
Registrering är avstängt.

Vill du logga in?

Glömt lösenord?


0

Din varukorg